e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού με 22 μαθητές/τριες της Α΄ και  Β΄ τάξης συμμετείχε στο 8ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών των Αρσακείων Σχολείων που διεξήχθη από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022 στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών. Το συνέδριο είχε ως βασικό του θέμα το «Gamechangers» και επικεντρώθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει ο άνθρωπος στην αλλαγή, βελτίωση και εξάλειψη των προβλημάτων που μαστίζουν την ανθρωπότητα σε πολλαπλά επίπεδα.

8 μαθητές του σχολείου μας εκπροσώπησαν τον Καναδά, 7 την Ιρλανδία και 1 μαθήτρια το Μπελίζ. Οι μαθητές και οι επιτροπές στις οποίες εργάστηκαν είναι:

Καναδάς

Δουλάμης Αθανάσιος (Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας), Μητροπολίτη Σοφία-Ελένη (Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Αποαποικιοποίησης), Ζαμπέλη Στυλιανή (Επιτροπή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων), Κουντούρη Άρτεμις (Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων), Κουρή Στυλιανή (Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο), Κουτσογιάννης Λεωνίδας (Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας), Μωρόγιωργα Άννα-Μαρία-Ειρήνη (Οργανισμός Αμερικανικών Χωρών), Παπαβασιλείου Παναγιώτης (Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός).

Ιρλανδία

Πρέντζας Δημήτρης (Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας), Κωτσιόπουλος Μάριος-Δημήτριος (Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Αποαποικιοποίησης), Χασιώτη-Michel Καλλιστώ Κωνσταντίνα Ιωάννα-Μαρία (Επιτροπή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων), Μαυρίδης Γεώργιος (Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων), Ημέλλου Μαρία (Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο), Μπαρτσόκας Σπυρίδων (Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας), Πολυζώη Αργυρώ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Μπελίζ

Κουτέρη Αλεξάνδρα (Οργανισμός Αμερικανικών Χωρών)

Για την Ατζέντα του Συνεδρίου δείτε εδώ: http://www.atsmun.gr/conference-2022/agenda/

Το σχολείο μας επίσης είχε ενεργό συμμετοχή και στο ICJ (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) με 5 μαθήτριες οι οποίες εργάστηκαν ως δικαστές. Πρόκειται για τις μαθήτριες της Β’ Τάξης, Παπαδημητρίου Χρυσούλα και Μπρεμς Άννα-Μαρία και της Α’ Τάξης, Κορδαλή Γεωργία, Μπουλανίκη Ειρήνη και Σοπικιώτη Αναστασία-Μελπωμένη.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στη συμβολή του μαθητή μας Μπακάλη Γεώργιου-Αλέξανδρου, της Γ Τάξης, ο οποίος εργάστηκε ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Deputy Secretary General).

Οι μαθητές έζησαν μια εμπειρία πλούσια σε γνώσεις και ευχάριστες στιγμές. Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγητές/τριες αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας, Μαρία Δημητροπούλου και Θανάσης Αλεβιζάκης.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού έγινε η απονομή των σχετικών επαίνων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση, από την Διευθύντρια του Σχολείου κα Αμαλία Μαυροειδή.