e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 5 και 8 Σεπτεμβρίου 2023, το Α΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού διοργάνωσε δύο δίωρα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους καθηγητές τού Συλλόγου Διδασκόντων στο Εργαστήριο Πληροφορικής/Ρομποτικής των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας τού Σχολείου κ. Αμαλίας Μαυροειδή.


Στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, το σεμινάριο με θέμα: "Ευρωπαϊκές δράσεις CodeWeek, eTwinning, Scientix στο σύγχρονο σχολείο" αφορούσε στην ανάδειξη των κύριων χαρακτηριστικών και του πλαισίου εφαρμογής των ευρωπαϊκών δράσεων CodeWeek, eTwinning και Scientix με στόχο την προώθηση της συνεργασίας, του ψηφιακού γραμματισμού και της εκπαίδευσης STEAM. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η δρ Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών, Scientix Ambassador, EU CodeWeek Leading Teacher. Σκοπό του σεμιναρίου αποτέλεσε η ανάπτυξη διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα επιθυμούσαν μελλοντικά να συμμετέχουν ή συμμετέχουν ήδη στις κοινότητες, έργα και δραστηριότητες των ευρωπαϊκών δράσεων CodeWeek, eTwinning και Scientix. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου δόθηκαν βασικά στοιχεία, ερεθίσματα, κατευθύνσεις και εργαλεία για την αποτελεσματική ένταξη σύγχρονων διδακτικών παρεμβάσεων στη σχολική τάξη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, το σεμινάριο είχε ως αντικείμενο επιμόρφωσης τη δημιουργία, διαχείριση και διδακτική αξιοποίηση των Ψηφιακών Τάξεων στα μαθήματα Λυκείου. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν η δρ Κατερίνα Γλέζου και ο κ. Αθανάσιος Αλεβιζάκης, καθηγητής Αγγλικών.

Η επιμόρφωση αφορούσε στην ανάρτηση, διαχείριση, διαμοιρασμό και αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού (όπως κείμενα, πολυμεσικά αρχεία, παρουσιάσεις, φύλλα εργασίας, διαδραστικές ασκήσεις, φωτογραφίες και ποικίλες πολυμεσικές εφαρμογές) στην διαδικτυακή Ψηφιακή Τάξη της πλατφόρμας e-arsakeio. Η Ψηφιακή Τάξη στην πλατφόρμα e-arsakeio λειτουργεί ως ο ιδιαίτερος ψηφιακός χώρος, στον οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ο εκπαιδευτικός και το τμήμα του και όπου ο εκπαιδευτικός μπορεί να έχει συγκεντρωμένο και οργανωμένο όλο το υλικό του και να αναθέτει εργασίες, κριτήρια αυτοαξιολόγησης και καθήκοντα απευθείας στους μαθητές του. Ψηφιακές τάξεις στην πλατφόρμα e-arsakeio διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από τη σχολική χρονιά 2020-2021 και κάθε χρόνο προστίθενται νέα εργαλεία και δυνατότητες.

Τη γενική ευθύνη τής επιμόρφωσης είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αμαλία Μαυροειδή.