e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τριανταπέντε μαθητές τής Α΄και Γ΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού δήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση τού διαγωνισμού για τη 2η Οικονομική Ολυμπιάδα, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 14 και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, στα Εργαστήρια Πληροφορικής τού Σχολείου.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου τής Ελλάδας και τού εξωτερικού, και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των Οικονομικών.

Διεξάγεται στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Κίνα, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα και την Πολωνία, ενώ διευρύνεται συνεχώς και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, με την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη τής Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας τού Υπουργείου Εξωτερικών τής Ελλάδος για τα σχολεία τού Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη τής Τράπεζας τής Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε σκέλη: τον σχολικό, τον περιφερειακό και τον ελληνικό τελικό γύρο.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες τού τελικού γύρου θα βραβευτούν με έπαθλα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, και οι συμμετέχοντες με τις πέντε καλύτερες επιδόσεις τού τελικού γύρου προκρίνονται στον τελικό τής Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, που θα διεξαχθεί στις αρχές τής επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Επισυνάπτουμε τη συγχαρητήρια επιστολή τού καθηγητή τού τμήματος Οικονομικών Επιστημών τού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, και προέδρου τού Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), προς την διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά για τη συμμετοχή τού Σχολείου στον διαγωνισμό και την υποστήριξη που παρέχει αυτό στον οικονομικό αλφαβητισμό των νέων.

Υπεύθυνες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και η κοινωνιολόγος κ. Άννα Μαυροειδή, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά.

Πολύτιμη βοήθεια στη συμμετοχή των μαθητών διαδικτυακά προσέφερε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ραμπαούνη.