e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard





Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2022, επισκέφθηκαν το Μουσείο τού Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με τη Συλλογή: Κλασικοί τής Μοντέρνας Τέχνης και Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη».



Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους τού μουσείου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που βρίσκονται στην προσωπική συλλογή τής οικογένειας Γουλανδρή.

Συμμετέχοντας σε μια διαδραστική παρουσίαση, από έμπειρες ξεναγούς τού μουσείου, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν έργα κλασικής και μοντέρνας τέχνης από κοντά, να τα αναλύσουν, να στοχαστούν, να αφεθούν σε συνειρμούς και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και προβληματισμούς.

Η παρουσίαση κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών που συμμετείχαν ενεργά και είχαν τη δυνατότητα να επιστρατεύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις Εικαστικές Τέχνες για να συμμετάσχουν σε αυτή την ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Εκτός από την επίσκεψη στο μουσείο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Παναθηναϊκό Στάδιο και να περιηγηθούν στον ευρύτερο χώρο τού Ζαππείου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Α. Τζαμάλη, Μ. Παππά, Ι. Καργάκος και Γ. Δεσποτόπουλος.