e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η μαθητική κοινότητα τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, με πρωτοβουλία τής Διεύθυνσης τού Σχολείου, ενίσχυσε τα σχολεία τής Χάλκης Δωδεκανήσων, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά λογοτεχνικών βιβλίων, γραμματικών και λεξικών τής Νέας Ελληνικής για τους 21 μαθητές και μαθήτριες τού δημοτικού σχολείου και βοηθήματα διαφόρων μαθημάτων, σε καλή κατάσταση, για τους μαθητές και τις μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου τού νησιού.

Η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Γλωσσικών Μαθημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τής Φ.Ε. κ. Αθηνά Μακροπόδη και τη φιλόλογο κ. Μαρία Μπουζινέλου επέλεξαν τα κατάλληλα βιβλία για τα παιδιά τού δημοτικού, τα οποία και αγόρασε το Σχολείο για να αποσταλούν στη Χάλκη.

Τα βοηθήματα γυμνασίου και λυκείου συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές στον χώρο τού Σχολείου όπου και τοποθετήθηκαν σε κιβώτια με την εθελοντική εργασία τού μαθητή τής Β΄τάξης Νίκου Καράμπελα.

Τα δεκαέξι κιβώτια με τα βιβλία απεστάλησαν στο ακριτικό νησί με τη βοήθεια τού βουλευτή Δωδεκανήσων κ. Γιάννη Παππά, ο οποίος ανέλαβε με μεγάλη προθυμία την οργάνωση τού έργου τής μεταφοράς από τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού στην Χάλκη.