e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, η μαθητική κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού τίμησαν στο Θέατρο των Αρσακείων την 49η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.


Η Διευθύντρια του σχολείου Νέλλη Παππά σε λόγο που εκφώνησε αναφέρθηκε στο χρονικό της Εξέγερσης, αλλά και στο πάντα επίκαιρο αίτημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου που ήταν η δημοκρατία. Η κ. Παππά μίλησε σε μαθητές και συναδέλφους για τη Μεταπολίτευση και για τους λόγους που καθιστούν την αντιπροσωπευτική δημοκρατία ευάλωτη στον σύγχρονο κόσμο. Τόνισε ότι η δημοκρατία απαιτεί πολίτες ενημερωμένους και ενεργούς, ότι αποδείχθηκε ανθεκτικότερη από κάθε είδους αμφισβήτηση -και ήταν πολλές- μέσα στον 20ό αιώνα και ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θεωρείται τόσο αυτονόητη που γι’ αυτό μάς χρειάζεται όλους σε εγρήγορση ώστε να τη διαφυλάξουμε.
Ακολούθησε γιορτή την οποία προετοίμασε και παρουσίασε με πολλή φροντίδα ομάδα τελειοφοίτων μαθητών και μαθητριών μας και επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι Μαρία Μπουζινέλου, Μαρία Στρατοπούλου και Αχιλλέας Παπαθανασίου. Η γιορτή έπλεξε το χρονικό της εποχής με λογοτεχνικά κείμενα και πλαισιώθηκε κατάλληλα από τραγούδια που προετοίμασε με ολιγομελή χορωδία η μουσικός του σχολείου Κωνσταντίνα Γύφτουλα. Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στη γιορτή πήραν στο τέλος από ένα κόκκινο γαρίφαλλο, που θυμίζει τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973.