e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, την 4η και 5η διδακτική ώρα, οι μαθητές και μαθήτριες τής Α΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο αμφιθέατρο τού β΄ορόφου των Αρσακείων Ψυχικού, βιωματική διδασκαλία τού κεφαλαίου τής κλασικής εποχής στην Ιστορία, από τη δρα Αρχαιολογίας και φιλόλογο τής Φ.Ε. κ. Μαριλένα Καραμπατέα.

Η κ. Καραμπατέα, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση, επισκέπτεται σε τακτά διαστήματα το Σχολείο μας και, με πλούσιο οπτικό υλικό σε διαφάνειες, μιλά στους μαθητές και τις μαθήτριες για τα σημαντικά γεγονότα, πρόσωπα και στοιχεία των ιστορικών περιόδων, που καλύπτονται στη διδακτική ύλη τής Α΄τάξης.

Με φωτογραφίες, χάρτες και σκίτσα βοηθά τους μαθητές και τις μαθήτριες να αντιλαμβάνονται πολλά αξιοσημείωτα στοιχεία, να εμπεδώνουν όσα διδάσκονται από το σχολικό εγχειρίδιο, ενώ εμπλουτίζει ευχάριστα τη γνώση τους σε ένα μάθημα που περιέχει πολλές πληροφορίες απαραίτητες και για τις τελικές εξετάσεις από την Τράπεζα Θεμάτων.

Το Σχολείο ανανέωσε το ραντεβού του με την κ. Καραμπατέα για όταν οι μαθητές θα έχουν καλύψει την ύλη έως τη ρωμαϊκή εποχή.