e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Κατόπιν προσκλήσεως τής διευθύντριας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Νέλλης Παππά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η μαιευτήρας-γυναικολόγος στο νοσοκομείο "Ιασώ" κ. Μαριλία Νικολαΐδου (MD, Msc) μίλησε στους μαθητές των Α΄ και Γ΄ τάξεων για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Η ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στο Θέατρο των Σχολείων.

Με τρόπο εύληπτο, χάρη και στη χρήση κατάλληλου εποπτικού υλικού, η κ. Νικολαΐδου περιέγραψε διεξοδικά το ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα, ανέλυσε την ποικιλία και την επικινδυνότητα των πιο συχνών σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και εξήγησε τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Οι μαθητές, στο τέλος τής διάλεξης, είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα πάνω σε θέματα που τους απασχολούν.

Η συζήτηση που ακολούθησε οδήγησε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι είναι αναγκαία η σωστή και έγκυρη ενημέρωση των εφήβων από επίσημους φορείς και καταξιωμένους επιστήμονες και όχι από πληροφορίες αμφιβόλου αξίας και ποιότητας που μπορεί να βρουν στο διαδίκτυο.

Η όλη εκδήλωση είναι μία από τις δράσεις που διοργανώνει το Σχολείο στο πλαίσιο τής εσωτερικής αξιολόγησης τής σχολικής μονάδας και πιο συγκεκριμένα εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και προστασία των εφήβων» τού σχεδίου δράσης «Φροντίζω το σώμα μου, αγαπώ τον εαυτό μου» με συντονιστή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και σύμβουλο σχολικής ζωής κ. Μάκη Κάτσικα και υπεύθυνο καθηγητή τον βιολόγο κ. Ανδρέα Τζανετή.