e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή την πανελλαδική εκστρατεία «Μίλα Τώρα», η οποία υλοποιείται από το «Το Χαμόγελο τού Παιδιού» και το “YouSmile”, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών και Μαθητριών τού Οργανισμού, με τη συνεργασία τού Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (E.A.N), οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης των προχωρημένων τμημάτων τής Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν σε δράση κατά τής ενδοσχολικής βίας και τού εκφοβισμού.

Με κοινό σύνθημα: «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», και στις τρεις γλώσσες, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις μορφές τού εκφοβισμού.

Παράλληλα, ευαισθητοποιήθηκαν για όλα αυτά που χωρίζουν, αλλά και ενώνουν τους ανθρώπους, και δραστηριοποιήθηκαν ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, αναλύοντας τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

Τέλος, τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους πολυγλωσσικό μήνυμα ενάντια στο bullying, αποτυπώνοντας τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους σε ένα βίντεο.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες στηρίξαν στη δράση αυτή και προετοίμασαν οι καθηγήτριές τους κ. Μαρία Παππά, Βασιλική Κοντού και Δανάη Κουτρομάνου.