e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μαθητές και μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στο Συνέδριο«Γαλάζιοι ορίζοντες, οι νέοι γνωρίζουν τα επαγγέλματα τής θάλασσας» που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο του Πειραιά την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, από τις 10.00 έως τις 17.00.

Στο Συνέδριο Ναυτιλιακών Εργαστηρίων, τους μαθητές, τις μαθήτριες και την καθηγήτριά τους υποδέχτηκε η κ. Δανάη Μπεζαντάκου, Γενική Διευθύντρια τής Εταιρείας “Navigator Shipping Consultants”, η οποία είχε επισκεφθεί το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού πριν από λίγες ημέρες και είχε εμπνεύσει με την ομιλία της την εκπαιδευτική κοινότητα για τα επαγγέλματα σχετικά με τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μετά την εγγραφή και την αποδοχή τους στο Συνέδριο, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια που οργάνωσαν καθηγητές πανεπιστημίου, στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ολυμπιονίκες ιστιοπλόοι και άλλοι σημαντικοί φορείς τής ναυτιλίας.

Οι «Γαλάζιοι ορίζοντες» είναι μια πρωτοβουλία τού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, τής Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA και τού Propeller Club, Port of Piraeus. Οι φορείς αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να εμπνεύσουν, να καθοδηγήσουν και να μεταφέρουν γνώση στους νέους, ώστε να διερευνήσουν την προοπτική επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα επαγγέλματα τής θάλασσας. 

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που φιλοξενεί νέους άνω των 15 ετών σε ένα τριήμερο εργαστήριο γνωριμίας, γνώσης και διασύνδεσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα: παρουσιάσεις, εργαστήρια, mentoring, δικτύωση και επιτόπιες συναντήσεις για ερωτοαπαντήσεις με ανθρώπους τής ναυτιλίας που ενδιαφέρονται να μεταφέρουν γνώση και να βοηθήσουν τη νέα γενιά να αξιοποιήσει τους επαγγελματικούς ορίζοντες που ανοίγει η θάλασσα.

Το Ναυτιλιακό Συνέδριο είχε τριήμερη διάρκεια και απευθύνεται σε φοιτητές, μαθητές και όλους τους ενδιαφερόμενους παράγοντες.

Μέσω τής βιωματικής εκπαίδευσης και των εισηγήσεων που παρακολούθησαν, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τον κόσμο τής ναυτιλίας και τού τουρισμού, τα επαγγέλματα που προσφέρουν και βίωσαν, έστω και λίγο, τη μυστηριώδη ομορφιά τους.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος ήταν οι: Βόρδος Χρίστος (Α΄1 τάξη), Δανιόλος Μικόλαος (Α΄2 τάξη), Κυριάκου Μαρία, Μάνου-Διαλετή Σοφία (Α΄3 τάξη), Σκλήρη Κυριακή, Σκαφιδά Κωνσταντίνα, Κυδωνάκη Ιωάννα (Α΄4 τάξη), Γραβιάς Παναγιώτης, Γαλερίδου Αλίκη, Γαλάνης Γεώργιος-Φοίβος, Βλαχόπουλος Βασίλειος (Β΄1 τάξη), Πανόπουλος Κωνσταντίνος (Β΄3 τάξη), Χρηστάκης Ιωάννης (Β΄4 τάξη), Κουτρουμπάς Χρίστος και Μακρυδάκη Νικολέτα-Άρτεμις (Γ΄6 τάξη).

Υπεύθυνη τής διοργάνωσης συμμετοχής των μαθητών και των μαθητριών και συνοδός τους στους «Γαλάζιους ορίζοντες» ήταν η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.