e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε αγγλόφωνα μαθητικά συνέδρια, το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε στο 6ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών τού Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (ACGMUN), με μαθητές από την Α΄ και Β΄ τάξη.

Το συνέδριο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις τού κολλεγίου, το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2α Απριλίου 2023.

Οι μαθητές-μαθήτριες μας: Γκίκα Πελαγία, Κάκιας Αναστάσιος, Κατσούνη Σταυρούλα , Μάη Δήμητρα και Μακρογκίκα Αρζέτα-Φανουρία (Β΄ τάξη), καθώς και οι Βλάχου Ελένη, Δαράκης Αργύρης, Καρτάνου Κυριακή, Καρτέρης Παύλος, Κωστοπούλου Βασιλική, Μητραντζά Σοφία, Μπακόλα Αγάθη, Παπαδημητρίου Μαρία-Νεφέλη, Παπαδοπούλου Δόμνα-Ιωάννα, Ποντικάκου Μαρία, Ρουμελιώτη Άνθια, Τσόγκα Στυλιανή-Άννα και Χατζηφωτεινού Μαρία-Σοφία (Α ΄τάξη) συμμετείχαν ως μέλη σε διάφορες επιτροπές, μεταξύ αυτών στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας, στην Επιτροπή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Θεμάτων, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον Οργανισµό για τη Βιοµηχανική Ανάπτυξη, στο Ιστορικό Συμβούλιο Ασφαλείας, κ.ά.

Οι μαθητές εκπροσώπησαν τις χώρες τής Ινδίας, τής Αργεντινής και τής Αϊτής και διαπραγματεύτηκαν σε διάφορα θέματα, όπως η αντιμετώπιση τού θέματος των αυτοσχέδιων όπλων, η αξιολόγηση των συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων και υποδημάτων στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, ο περιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων από την αύξηση στην τιμή των αντικαρκινικών φαρμάκων στην Ανατολική Ασία και την περιοχή τής Μεσογείου, η εκτόνωση και η επίλυση τής κρίσης στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν κ.ά.

Το συνέδριο διεξήχθη στα Αγγλικά, με συμμετοχή πολλών μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία τής Ελλάδας και τού εξωτερικού.

Για την καλύτερη προετοιμασία τους οι μαθητές άντλησαν πληροφορίες και υλικό από το διαδίκτυο, καθώς και τον ελληνικό και ξένο τύπο.

Η εμπειρία τους σε τέτοια προγράμματα τούς δίνει την ευκαιρία να μελετήσουν και να πραγματευθούν θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, αλλά και να αναπτύξουν ικανότητες που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια τής ζωής τους, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων, η αντιμετώπιση κρίσεων, η βελτίωση τού γραπτού και προφορικού λόγου μπροστά σε κοινό, ο συμβιβασμός και η συνεργασία.

Όπως πάντα, οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν άριστα στις απαιτήσεις τού συνεδρίου, επέδειξαν κατάρτιση, ομαδικό πνεύμα και διάθεση για συνεργασία, και διακρίθηκαν για το ήθος και τη δυναμική τους παρουσία.

Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αγγλικών και υπεύθυνες των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Παππά Μαρία και Δαφνή Μαρία-Φωτεινή.