e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 ομάδα επιλεγμένη από γαλλόφωνους μαθητές/-τριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, με ειδικά αθλητικά ενδιαφέροντα και επιδόσεις, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μάκη Κάτσικα, παρακολούθησε, στον εμβληματικό χώρο τής Αγοράς τού ΟΑΚΑφεστιβάλ παραολυμπιακών αθλημάτων.

Οι μαθητές/-τριες προσεκλήθησαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος να συμμετάσχουν, μαζί με μαθητές/-τριες άλλων σχολείων τής Αθήνας, στο πρόγραμμα "Par-Olympia" που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Τα παιδιά ντυμένα με αθλητικά ρούχα είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων από ειδικούς προπονητές και παραολυμπιονίκες, να μιλήσουν μαζί τους, αλλά και να δοκιμάσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα, νιώθοντας από πρώτο χέρι πώς είναι να αγωνίζεσαι ως παραολυμπιονίκης...
Έτσι, οι μαθητές/-τριες συναντήθηκαν με συνομηλίκους τους και γνώρισαν το παραολυμπιακό πνεύμα και την συνύπαρξη με τη διαφορετικότητα από πιο κοντά.

Στο τέλος τού φεστιβάλ δέχθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και κονκάρδες από το Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ ενημερώθηκαν και για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι το 2024.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβειρα τής Γαλλίας κ. Laurence Auer, ο Διευθυντής τού Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Nicolas Eybalin, η Ακόλουθος Συνεργασίας για τα Γαλλικά κ. Véronique Bruez, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης.