e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τής πολύχρονης συνεργασίας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, παρακολούθησε την πανηγυρική έναρξη τού εκπαιδευτικού προγράμματος "Επιχειρηματικότητα τού Μέλλοντος για Νέους και Εφήβους", μετά από πρόσκληση τής καθηγήτριας Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντριας στο Athens MBA και επιστημονικής υπεύθυνης τού προγράμματος κ. Ελένης Σαλαβού.

Στην διάρκεια τής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί, περιγραφή τού προγράμματος, δραστηριότητες γνωριμίας με τους εκπαιδευόμενους, ομιλίες από τις κ. Ελένη Σαλαβού και Mελίνα Ταμπρατζή, κοινωνική επιχειρηματία Wise Greece, Δέσποινα Αδαμοπούλου, την απόφοιτη τού Ο.Π.Α., η οποία, έχοντας συστήσει μια νεοφυή επιχείρηση, περιέγραψε στους παρευρισκόμενους μαθητές την εμπειρία της, καθώς και από διάφορα άλλα στελέχη. Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν να παίξουν ένα ομαδικό παιγνίδι με κάρτες, με θέμα τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» και η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με ελαφρύ δείπνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στο κτήριο Τροίας Ο.Π.Α., από τις 17.00 έως τις 20.00. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, γονείς, μαθητές, καθηγητές, αντάλλαξαν ιδέες, ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα τού προγράμματος και ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για την παρακολούθηση εκδήλωσης με θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, στις 2 Δεκεμβρίου 2023

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, έχει συνολική διάρκεια 30 ώρες και πραγματοποιέιται σε όλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους, διαδικτυακά και διά ζώσης.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που θα το παρακολουθήσουν, καλή επιτυχία σε ολόκληρη τη διαδρομή μύησης στην επιχειρηματική σκέψη, καθώς και στην εφαρμογή τής νέας παιδείας που θα αποκτήσουν στις σπουδές και στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία!

image001