e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκε το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, ένα "μουσείο-κόσμημα" στην καρδιά τού ιστορικού κέντρου τής Αθήνας, «συνώνυμο μιας πρωτοποριακής πολιτιστικής ψυχαγωγίας», σύμφωνα με τα λεγόμενα τής διευθύντριας τού μουσείου κ. Ιωάννας Λαλαούνη.

Οι μαθητές/μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγήθηκαν από τον κ. Βύρωνα Βαφειάδη, ο οποίος, με ιδιαίτερη ευαισθησία, βοήθησε τους μαθητές/μαθήτριες να εξοικειωθούν με την τέχνη τής αργυροχρυσοχοΐας και με τα έργα καλλιτεχνών από τα αρχαία χρόνια, εμπλουτισμένα με δημιουργίες από τη σύγχρονη Ελλάδα.

Οι μαθητές/μαθήτριες ξεναγήθηκαν στα μυστικά τής παλαιολιθικής τέχνης, τής τέχνης τής κλασικής εποχής, στην ιστορία των αντικειμένων και των κοινωνιών, καθώς και στις σύγχρονες τάσεις τής τέχνης τού κοσμήματος και τής μόδας, ενισχύοντας τη γνώση τους στα γνωστικά αντικείμενα τής Ιστορίας αλλά και των Αρχαίων Ελληνικών και τής Λατινικής Γλώσσας, με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο.