e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος «Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS), στο οποίο συμμετέχει το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄και τής Β΄τάξης τού μεσαίου επιπέδου των Γερμανικών ασχολήθηκαν με σπουδαίες γυναίκες φωτογράφους που σημάδεψαν με τα έργα τους τον 20ό αιώνα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν μια παρουσίαση τής ζωής και τού έργου των Ελληνίδων φωτογράφων Nelly’s και Βούλας Παπαϊωάννου αλλά και τής Γερμανίδας Gerda Taro, που θεωρείται η πρώτη γυναίκα πολεμική φωτογράφος και πέθανε στο πεδίο τής μάχης κατά την περίοδο τού ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Αφού συμπλήρωσαν φυλλάδιο εργασίας, ακολούθησε συζήτηση με τις εντυπώσεις τους για τη θέση τής γυναίκας, τους πολλαπλούς ρόλους της αλλά και τη σπουδαιότητα των σημαντικών αυτών φωτογράφων στην τέχνη και στην κοινωνία.

Τέλος, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας τους κ. Δανάης Κουτρομάνου, οι μαθητές και μαθήτριες τράβηξαν τις δικές τους φωτογραφίες με κεντρικό θέμα τη γυναίκα τού χτες και τού σήμερα, εμπνευσμένες από το έργο γυναικών φωτογράφων, οι οποίες κοσμούν και το ταμπλό τού Σχολείου μας.