e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές τού Ανθρωπιστικού Τμήματος τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν ενημέρωση για τις νομικές σπουδές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από τον κ. Αλέξανδρο Λυμπερόπουλο, αποφοίτο τού Σχολείου μας, υποψήφιο διδάκτορα και μεταπτυχιακού υπότροφου τού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας (Ε.Π.Ι.). Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια δρ Νέλλη Παππά, η οποία σύστησε στους μαθητές τον εκλεκτό προσκεκλημένο.

Ο κ. Λυμπερόπουλος παρουσίασε την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία στον χώρο τής Νομικής Επιστήμης στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στο Βέλγιο και στην Ιταλία, ενημερώνοντας τους μαθητές για τις προοπτικές που υπάρχουν σε όσους ακολουθήσουν τις νομικές σπουδές. Ιδιαίτερη παρουσίαση έγινε για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας (European University Institute) και τις δυνατότητες που παρέχει σε Έλληνες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σε πολύ ζεστό κλίμα, στην οποία ο κ. Λυμπερόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών και τους παρείχε χρήσιμες συμβουλές τόσο για την προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο όσο και για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία μετά την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.

image001