e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού καιι, συγκεκριμένα, το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών τής Β΄ τάξης, πραγματοποίησε επίσκεψη, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, με την αρχαιολόγο κ. Μαριλένα Καραμπατέα στον λόφο τής Ακρόπολης των Αθηνών.

Η επίσκεψη-ξενάγηση περιελάμβανε αναφορά στην μακραίωνη ιστορία τού βράχου, καθώς και περιήγηση στα διάσημα αξιοθέατα και μνημεία του, όπως το Ερέχθειο, με τις γλυπτές γυναικείες μορφές-στηρίγματα στην ασύμμετρη σύνθεσή τους, καθώς και τον ναό τού Παρθενώνα, αφιερωμένο στη Θεά Αθηνά. Η Ακρόπολη, ήδη από την αρχαϊκή περίοδο, απότέλεσε στόχο κατάκτησης για αρχηγούς ξένων λαών και βασιλιάδες που επεδίωκαν την κυριαρχία στην περιοχή.

Οι μαθητές/-τριες εξερευνώντας τον χώρο, με τη βοήθεια τής κ. Καραμπατέα, ενέκυψαν στην ελληνική ιστορία και συμμετείχαν νοερά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων τής εποχής. Η επίσκεψη-ξενάγηση, σε συνέχεια αυτής στα ρωμαϊκά τοπόσημα τής Αθήνας, πραγματοποιήθηκε για να βοηθήσει τους μαθητές/μαθήτριες στην ουσιαστικότερη κατανόηση των αρχαίων ελληνικών και λατινικών κειμένων.