e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η ομάδα παραδοσιακών χορών των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού συμμετείχε στο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ΑΣΙΣ, που διοργανώθηκε από τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο. Ιδιωτικά Σχολεία τής Αθήνας εκπροσωπήθηκαν από ομάδες μαθητών που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν πρόγραμμα με χορούς από την περιοχή τής Νάξου (Καλαμαθιανό, Κοτσάκια, Συρτό Μπάλο αργό, Συρτό Μπάλο γρήγορο). Το αποτέλεσμα τής προετοιμασίας και τής προσπάθειάς τους, πραγματικά, δικαίωσε τις προσδοκίες μαθητών και καθηγητών. Η παρουσία των μαθητών και η χορογραφίες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Να τονιστεί, επίσης, εδώ ότι η λειτουργία τού απογευματινού ομίλου και η συμμετοχή των μαθητών μας στο φεστιβάλ αποτελούν σημαντική επαφή των παιδιών με την παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Στο φεστιβάλ συμμετείχε και ο μαθητής τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού (τμήμα Α΄4) Μάνος Χαραλαμπάκης, ο οποίος εντυπωσίασε με τις φιγούρες του ως πρωτοχορευτή στον συρτό και στον μπάλο. 

Την ομάδα των μαθητών οργάνωσε και προετοίμασε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Βαρβάρα Βρεττάκου

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας και σε όλα τα παιδιπά τής ομάδας παραδοσιακών χορών των Αρσακείων Σχολείων!