e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού κατέκτησε, και εφέτος, το 2ο βραβείο μεγαλύτερης συμμετοχής μαθητών στην Οικονομική Ολυμπιάδα. Επίσης 5 μαθητές και μαθήτριες τού Σχολείου διακρίθηκαν με υψηλό σκορ επιτυχίας.

Εφέτος το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε με 104 μαθητές και μαθήτριες συνολικά, 72 μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ τάξη και 32 μαθητές και μαθήτριες από την Γ΄ τάξη.

Γενικά, το ενδιαφέρον συμμετοχής στον Διαγωνισμό ήταν μεγάλο, καθώς συμμετείχαν 168 σχολεία και 3.007 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, με 1.234 μαθητές και μαθήτριες από την Περιφέρεια Αττικής. Το 29% των συμμετοχών προέρχονταν από την Α΄ τάξη τού λυκείου, το 21% από τη Β΄ τάξη και το 50% από την Γ΄ τάξη.

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συνεχίζει να κρατά τον «πυρσό τής φλόγας» τής Οικονομικής Ολυμπιάδας μαζί με το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, που κατέλαβε εφέτος την πρώτη θέση συμμετοχής.

Τα πέντε σχολεία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα λάβουν ως βραβείο τα βιβλία δύο εκ των κορυφαίων σύγχρονων οικονομολόγων: τις "Σύγχρονες Αρχές Μικροοικονομικής" και τις "Σύγχρονες Αρχές Μακροοικονομικής" των Tyler Cowen και Alex Tabarrok.

Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου συμμετείχαν διαδικτυακά στην Οικονομική Ολυμπιάδα από τα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών τού Σχολείου.

Οι πέντε μαθητές και μαθήτριες που προκρίθηκαν στον Σχολικό Γύρο (14 Μαρτίου 2023) και κέρδισαν τη σκυτάλη συμμετοχής τους στον Περιφερειακό Γύρο είναι οι: Αθηνά Σουρίλου (Γ΄7 τάξη), Γεράσιμος Βαλσαμής (Α΄1 τάξη), Κωνσταντίνος Μαρκάτος (Γ΄7 τάξη), Έκτορας Ηλιόπουλος (Α΄2 τάξη) και Επαμεινώνδας-Ευστάθιος Θεοδωρόπουλος (Α΄2 τάξη).

Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τη συμμετοχή των μαθητών στον Διαγωνισμό ήταν η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά.

Η προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών τής Γ΄ τάξης και των Α΄1, Α΄3, Α΄4 τάξεων πραγματοποιήθηκε από την κ. Δ. Χατζηαγγελάκη και των μαθητών και μαθητριών τής Α΄2 τάξης από την καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών κ. Άννα Μαυροειδή. Υπεύθυνη για την τεχνική υποστήριξη τής διεξαγωγής τού διαγωνισμού ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ραμπαούνη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες και επιτυχία στα επόμενα στάδια τού Διαγωνισμού.

image001