e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Μιχαήλ Αρχοντάκης (Α΄1 τάξη) και Έκτωρ-Γεώργιος Ηλιόπουλος (Β΄2 τάξη) προκρίθηκαν στον τελικό γύρο τής 4ης Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Οι 13 μαθητές και μαθήτριες που προκρίθηκαν αρχικά στον σχολικό γύρο και κέρδισαν τη σκυτάλη συμμετοχής τους στον περιφερειακό γύρο ήταν οι: Αλβανός Δημήτριος-Ταξιάρχης, Αρχοντάκης Μιχαήλ, Γαλάνης Φοίβος-Γεώργιος, Γραβιάς Δημήτριος, Δημητρίου Αγγελική-Κωνσταντίνα, Ηλιόπουλος Έκτωρ-Γεώργιος, Κουτσουβάνος Αλέξανδρος, Μουζιούρα Ελένη, Παλλαντζάς Αθανάσιος, Πανταζάτου-Λιβιέρ Αγγελική, Πανατζόπουλος Κωνσταντίνος-Ιωάννης, Πουφινά Αγγελική και Χελιώτη Άννα.

Ο τελικός γύρος θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο οι μαθητές και οι μαθήτριες θα διαγωνιστούν σε γραπτή εξέταση και στο δεύτερο θα διαγωνιστούν προφορικά από την  αρμόδια επιτροπή. Η τελική βαθμολογία διαμορφώνεται από το άθροισμα των βαθμών τής γραπτής και τής προφορικής εξέτασης, ενώ ο τελικός γύρος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ώρες 11:00-21:30, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Pierce.

Η εθνική ομάδα, που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στον Διεθνή Διαγωνισμό Οικονομικής Ολυμπιάδας, θα συμμετάσχει σε πενθήμερο Summer Camp προετοιμασίας. Εφέτος ο Διεθνής Διαγωνισμός διοργανώνεται και φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2024. To σύνθημα τής εφετινής Οικονομικής Ολυμπιάδας είναι: Πάμε για τον "Γύρο τού Θριάμβου", όλοι μαζί!

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το ΚΕΦΙΜ "Μάρκος Δραγούμης" σε συνεργασία με το Τσεχικό Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV) και με την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των Οικονομικών και έχει κύριο στόχο την ενίσχυση τού ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών Λυκείου για την οικονομική επιστήμη.

Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στον Διαγωνισμό ήταν οι καθηγήτριες Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και Ειρήνη Τσαντάκη, καθώς και η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά. Τους μαθητές και τις μαθήτριες τής Γ΄ τάξης προετοίμασαν και οι δύο υπεύθυνες καθηγήτριες των τάξεων, ενώ τα παιδιά των Α΄1, Α΄2, Α΄3, Α΄4 τάξεων  προετοίμασε κ. Δ. Χατζηαγγελάκη. Υπεύθυνη για την τεχνική υποστήριξη τής διεξαγωγής τού διαγωνισμού ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ραμπαούνη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους και ιδιαίτερα στους μαθητές Μιχαήλ Αρχοντάκη και Έκτορα-Γεώργιο Ηλιόπουλο, που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο. Πολλές ευχές για επιτυχία στο τελικό στάδιο τού εθνικού διαγωνισμού!

image001