e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Κατερίνα Τσιχλή, με πρωτοβουλία τής διευθύντριας δρος Νέλλης Παππά, εκπροσώπησε το Σχολείο στο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και αντίστοιχους φορείς στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο δράσεων για τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα» (EPAS).

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, από τον Σεπτέμβριο τού 2023, συμμετέχει  στο πρόγραμμα «Σχολεία πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και δίνει σταθερά το "παρών" σε δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και την ενεργό συμμετοχή τής σχολικής κοινότητας στις ευρωεκλογές.

Το διαδικτυακό σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από 9 ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να κατέχει την 1η θέση εκπροσωπούμενη από 25 σχολεία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να θέσουν ερωτήματα στον Γάλλο ευρωβουλευτή Pascal Canfin, πρόεδρο τής Επιτροπής για το περιβάλλον και την ασφάλεια. Οι βασικές θεματικές ήταν οι δράσεις τής Ε.Ε. σχετικά με θέματα κλιματικής καταστροφής, αλλά και οι προκλήσεις ενόψει των Ευρωεκλογών τής 9ης Ιουνίου 2024.

Στη συνέχεια η κ. Τσιχλή θα ενημερώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για όσα σημαντικά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στο webinar τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.