e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Σε γιορτινό και ευχάριστο κλίμα έγινε η τελετή βράβευσης των 24 νικητών τού Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας (ΑΔΟ), την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00, στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού.

Ο κ. Γ. Τράπαλης, εκ μέρους τής οργανωτικής επιτροπής τού διαγωνισμού, αναφέρθηκε στη διαδικασία του και παρουσίασε στους παρευρισκομένους, μέσω τής ιστοσελίδας τού διαγωνισμού ορθογραφίας, τις δημιουργίες (εικαστικές, βίντεο κ.ά.) που εμπνεύστηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές των Αρσακείων Σχολείων, προκειμένου να προβάλουν στη μαθητική κοινότητα τον διαγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης ο Πρόεδρος των Αρσακείων καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης συνεχάρη όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και, ιδιαιτέρως, όσους διακρίθηκαν ή πρώτευσαν, τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία τού διαγωνισμού. Ακολούθως μίλησε για θέματα γλώσσας και ορθής γραφής, για την ύψιστη σημασία τής ορθογραφίας σε έναν πολιτισμό όπως ο ελληνικός, που είναι πολιτισμός τού γραπτού λόγου, και απένειμε τα βραβεία στους 24 νικητές (έναν από κάθε Σχολείο).

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος των Αρσακείων ανακοίνωσε ότι θα δοθεί ως επιπλέον βραβείο σημαντική έκπτωση επί των διδάκτρων σε τρεις μαθητές, έναν από κάθε βαθμίδα, κατόπιν κληρώσεως. Στην κλήρωση που ακολούθησε τους τυχερούς κλήρους τράβηξαν ο κ. Γ. Βεντούρης, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία των Συλλόγων Γονέων, η κ. Μ. Μπάρμπα τού Συνδέσμου Αποφοίτων ΦΕ και ο κ. Ευ. Γαζής, καθηγητής ΕΜΠ και εταίρος τής ΦΕ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μέλη τού ΔΣ τής ΦΕ, εταίροι, στελέχη τής Διοίκησης, Συντονιστές μαθημάτων, Διευθυντές, Υποδιευθυντές και εκπαιδευτικοί των Αρσακείων, μαθητές που συνέβαλαν στην προώθηση τού διαγωνισμού, οι μαθητές που διακρίθηκαν στην πρώτη φάση, οι νικητές και οι γονείς τους.

Από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού διακρίθηκε η μαθήτρια τής Β΄ τάξης Δήμητρα Τσιοχαντάρη, ενώ, μαζί της, για την πρόκριση στον τελικό τού διαγωνισμού, έλαβαν οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης Γάτσιου Ζωή και Λάρδα Χριστίνα.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που νίκησαν, σε όσους διακρίθηκαν στην πρώτη φάση και σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας των Αρσακείων!

Την τελετή κάλυψε δημοσιογραφικά ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.
Πληροφορίες για τον διαγωνισμό και την τελετή βράβευσης μπορείτε να δείτε εδώ