e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν με ποικίλες και ενδιαφέρουσες φιλαναγνωστικές δράσεις με την ευκαιρία τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Συγκεκριμένα την Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:
- Παρουσίαση τού βιβλίου «Το ταξίδι τού Φερεϋντούν» τού Γρ. Χαλιακόπουλου (εκδ. Καλειδοσκόπιο) από τον ίδιο τον συγγραφέα στην ομαδοσυνεργατική αίθουσα. Παράλληλα έγινε παρουσίαση εργασιών των μαθητών: powerpoint, ζωγραφιές με τις αγαπημένες εικόνες από το βιβλίο, χαρτόνι με εναλλακτικούς τίτλους, συνέντευξη από τον συγγραφέα, το περίγραμμα τού ήρωα, έξω από το οποίο αναγράφονταν επίθετα που χαρακτηρίζουν το πώς τον βλέπουν οι γύρω του και μέσα στο περίγραμμα αναγράφονταν επίθετα που απέδιδαν την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του, τρίπτυχο χαρτονιών με ζωγραφική των 3 σημαντικών ενοτήτων τού βιβλίου, παράλληλη εισήγηση των μαθητών με αναφορές στη ζωή τού Φερεϋντούν στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους των ενοτήτων αυτών.
- Παρουσίαση τού αγαπημένου μου βιβλίου στην τάξη
- Δημιουργία αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
- Προβολή οπτικοακουστικού υλικού με θέμα το βιβλίο και τέλος
- Συμμετοχή στον διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο το Σχολείο με θέμα «Παρουσιάζω με την τάξη μου τα αγαπημένα μου βιβλία».