e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 13 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού  Εκάλης επισκέφθηκαν το «Planet Physics».
Στον χώρο αυτό βρίσκονται περισσότερα από τριάντα διαδραστικά εκθέματα, με τα οποία ο μαθητής είχε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει, να διαφοροποιήσει παραμέτρους και να παρατηρήσει την έκβαση διάφορων φαινομένων. Μέσω αυτής τής διαδικασίας οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να πειραματισούν, να κάνουν ερωτήσεις και να ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.
Τα πειράματα που παρακολούθησαν και συμμετείχαν οι μαθητές αφορούσαν στους βασικούς νόμους τής οπτικής, η οποία σχετίζεται με  τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες τού φωτός.
Δηλαδή τι είναι η ανάκλαση και η διάθλαση, τι χρώμα είναι το φως, το ηλεκτρομαγνητικό κύμα και τα φωτόνια, και πώς μπορούν να τα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά στην καθημερινότητά  μας.
Όσον αφορά στα εκθέματα, οι μαθητές είδαν αρχικά το τσουνάμι και συζητήθηκαν έννοιες όπως το κύμα, το μήκος κύματος, η δυναμική και η κινητική ενέργεια, η ταχύτητα και η ανάκλαση των κυμάτων στη στεριά.
Όλα αυτά ήταν πολύ ενδιαφέροντα και τα παιδιά επέκτειναν τις γνώσεις τους στο μάθημα τής Φυσικής.