e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




"Δεν γίνεται να κρατήσουμε έναν δαυλό για να φωτίσουμε τον δρόμο κάποιου άλλου χωρίς να φωτίσουμε και τον δικό μας"
(Ben Sweetland)


'Ετσι, στo πλαίσιo των δράσεων για την Καλή Πράξη, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2019, ο δρόμος των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με τις δασκάλες τους κ. Κ. Ταταράκη και Ν. Παπαφιτσώρου διασταυρώθηκε με εκείνον των παιδιών τού Κέντρου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση«Το Εργαστήρι» και φωτίστηκε από τη λάμψη της χαράς τους.
Δεν ήταν μία απλή φιλανθρωπική επίσκεψη ευαισθητοποίησης. Ήταν μια ψυχική συνεύρεση, κατά την οποία η μοναξιά και η απομόνωση που βιώνουν τα άτομα με νοητική υστέρηση -έστω για λίγο- μηδενίστηκε. Στο Κέντρο λειτουργούν τα εργαστήρια καλλιτεχνικής βαφής υφάσματος, κεραμικής, υφαντικής και ταπητουργίας, εργασιών φασόν, κοπτικής – ραπτικής, εικόνων και χειροποίητων κοσμημάτων. Σύντομα, όλα τα παιδιά είχαν γίνει μια ομάδα. Σε μια υπέροχη όσο και συμβολική αρμονική σύμπραξη, οι φωνές ενώθηκαν σε μία, όταν όλοι μαζί τραγούδησαν τα κάλαντα.
Μία ευχή λοιπόν και ένα δίδαγμα από τα παιδιά τής Στ΄ τάξης, τη βαθιά τους ενσυναίσθηση και τον μοναδικό, απλό και ειλικρινή τρόπο τους: Έστω για λίγο και μακάρι για πιο πολύ, για τη νέα χρονιά και για μια ζωή, ας σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους συνανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.