e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές τής Στ΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή και ψηφιακή παρουσίαση τού περιβαλλοντικού προγράμματος «Το μυστήριο τής μικρής αρκούδας» , η οποία πραγματοποιήθηκε από την κ Χαρούλα Κρομμυάδου, υπεύθυνη τής Περιβαλλοντικής Οργάνωσης "Αρκτούρος".

Σκοπός τού προγράμματος ήταν η ενεργός συμμετοχή των μαθητών, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή τους για την άγρια ζωή, τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον τής Ελλάδας.

«Το μυστήριο τής αρκούδας» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και αναφέρεται σε ζητήματα τού φυσικού περιβάλλοντος με παιγνιώδη τρόπο.

Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες που σχετίζονται με τις δράσεις τής Περιβαλλοντικής Οργάνωσης "Αρκτούρος" για τα δάση, τους οικότοπους, τη βιοποικιλότητα και για τα προστατευόμενα είδη τής ελληνικής πανίδας, όπως η αρκούδα, ο λύκος, το αγριόγιδο, το ζαρκάδι, και το ελάφι.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο τού μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στον θεματικό κύκλο «Φροντίζω το Περιβάλλον».