e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ήταν το κεντρικό μήνυμα τού εορτασμού τής Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου για 21η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση τής ψηφιακής τεχνολογίας ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Στην καθιερωμένη για το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης Εβδομάδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, ειδικά στο μάθημα τής Πληροφορικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ασφαλούς χρήσης και ορθής διαχείρισης των social media κατά την πλοήγησή τους στον διαδικτυακό κόσμο.

Με την καθοδήγηση των καθηγητών τής Πληροφορικής οι μαθητές μας επεξεργάστηκαν βιβλία, σχολίασαν βίντεο και έπαιξαν σε εγκεκριμένες πλατφόρμες παιχνίδια γνώσεων. Επιπλέον, συζήτησαν για τη σχέση τους με το διαδίκτυο και δημιούργησαν το δικό τους βίντεο για τους κινδύνους τού διαδικτύου.