e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Δ΄1 τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη, επιδόθηκαν σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις, με την αφορμή τής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2024. Οι μικροί αναγνώστες και "συγγραφείς", αφού επεξεργάστηκαν αρχικά ποικίλο σχετικό υλικό, σύντομα και με ενθουσιασμό προχώρησαν στις δικές τους δημιουργίες.

Η επεξεργασία τής αφίσας και τού κειμένου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024 και τα σχετικά βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα - τραγούδια ήταν ένα ηχηρό μήνυμα για τα παιδιά, που αμέσως  εμπνεύστηκαν τα δικά τους συνθήματα και, δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά, κατασκεύασαν ιδιαίτερα πρωτότυπες αφίσες.

Επίσης, μετά την ανάγνωση και επεξεργασία τού επιλεγμένου βιβλίου «Τα φτερά τής φαντασίας» τής Σάζιας Σίκαντερ, εκδ. Μέλισσα, ακολούθησε η, ειδικά για την περίσταση, προγραμματισμένη επίσκεψη τής συγγραφέως από την Αμερική στο Σχολείο μας, καθώς και τού υπευθύνου των εκδόσεων "Moma" Curtis Scott.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία, επέλεξαν, μεταμφιέστηκαν και υποδύθηκαν τους αγαπημένους τους ήρωες, παρελαύνοντας, μάλιστα, στον χώρο τού στίβου.