e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Δύο μαθητές των Αρσακείων επελέγησαν από το CERN για να παρακολουθήσουν από κοντά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στη Γενεύη πειράματα που αλλάζουν το αύριο. Ένας εξ αυτών ήταν ο Γιάννης Λουμάκης από το Β’  Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, ο οποίος ταξίδεψε στη Γενεύη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρακάτω μας μιλάει για αυτή τη σημαντική εμπειρία του.

«Η εμπειρία του να επισκέπτεται κανείς, και ειδικά ένας μαθητής με πολλές αναζητήσεις αλλά και όρεξη για γνώση για τις φυσικές επιστήμες, τις εγκαταστάσεις του CERN είναι αν όχι ιδανική, αρκετά ικανή να του δώσει ερεθίσματα, προκειμένου να κινητοποιηθεί περαιτέρω σχετικά με το ενδιαφέρον του για την επιστήμη.

Κάθε εικόνα που συλλέγεις από εκεί μόνο χρήσιμη και ιδιαίτερη μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι αντικρίζεις κάτι που, μόνο από περιγραφές και μελέτη, δεν μπορούσες να φανταστείς πώς είναι, αλλά και επειδή δεν γνωρίζεις αν θα καταφέρεις ποτέ στο μέλλον να βρεθείς ξανά σε ένα αντίστοιχου βεληνεκούς περιβάλλον.

Σίγουρα, η πρώτη επαφή με μια μεγάλη επιστημονική κοινότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να δημιουργήσεις αλλά και να επαναπροσδιορίσεις μελλοντικούς επαγγελματικούς στόχους και φιλοδοξίες.

Προσωπικά, θα μπορούσα να πω ότι το σεμινάριο αυτό επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον μου και τη διάθεσή μου να ασχοληθώ σε μεγαλύτερο βάθος με τις θετικές επιστήμες.»