e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συγκεντρωθήκαμε στο θέατρο για τον εορτασμό τής εθνικής επετείου.

Το Α΄μέρος ήταν αφιερωμένο στη Σημαία μας. Ως σημαιοφόροι ορίστηκαν οι μαθητές τής Γ΄τάξης Ιωάννης Λουμάκης (28η Οκτωβρίου) και Θεοδώρα Φουμάκη (25η Μαρτίου).

Ως πρώτος παραστάτης για την 28η Οκτωβρίου ορίστηκε η Θεοδώρα Φουμάκη και για την 25η Μαρτίου ο Ιωάννης Λουμάκης.

Δεύτερος παραστάτης, μεταξύ των ισοβαθμισάντων μαθητών τής Γ΄ τάξης Σπ. Βασιλόπουλο, Εμμ. Γρατσία, Αφρ. Δρίβα, Αν. Πάντζαλη και Ν. Χαντηλάρη, ορίστηκε ο Αναστάσιος Πάντζαλης.

Παραστάτες ορίστηκαν από τη Β΄ τάξη οι μαθητές/-τριες: Κωνσταντίνος-Σταύρος Μαρμαράς και Εμμελίν Σερέτ-Παυλή (25η Μαρτίου), Μαρίνα Τσακάλογλου-Θεοδώρου (28η Οκτωβρίου) και από την Α΄τάξη η μαθήτρια Ναταλία Φλίγγερ.

Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο, πλαισιωμένο από τραγούδια.

Η σχέση παρελθόντος, παρόντος, μέλλοντος και η σύνδεσή τους με την έννοια τού χρέους ήταν ο κύριος θεματικός άξονας τής εμπνευσμένης αυτής γιορτής, τής οποίας τους συντελεστές ευχαριστούμε θερμά.

Ας κρατήσουμε ως τροφή για σκέψη τους στίχους τού Κωστή Παλαμά, που αναγράφονται στην πρόσκληση-πρόγραμμα και οι οποίοι συμπυκνώνουν το κεντρικό μήνυμα τού αφιερώματος: «Χρωστάμε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η μεγάλη μαθητική παρέλαση τής 28ης Οκτωβρίου, στην οποία συμμετείχαν με υποδειγματικό τρόπο οι μαθητές/-τριές μας (σημαιοφόρος και παραστάτες).