e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μια όμορφη δράση κοινωνικής ευαισθησίας υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης και τη φετινή χρονιά, καθώς έφτιαξαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες με ζεστές γιορτινές ευχές για να τα μοιραστούν με παιδιά τα οποία τις ημέρες αυτές είναι αναγκασμένα να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Αφορμή γι΄ αυτή την όμορφη δράση υπήρξε μια πρωτοβουλία τού "Χαμόγελου τού Παιδιού" και τής εθελοντικής του οργάνωσης "You smile" να προσκαλέσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων ανά την Ελλάδα να βοηθήσουν στον χριστουγεννιάτικο στολισμό ενός δωματίου παιδιατρικής κλινικής, ώστε τα παιδιά, που λόγω τής νοσηλείας τους βρίσκονται με τους γονείς τους στο νοσοκομείο, να μπορέσουν να νιώσουν και εκείνα το εορταστικό κλίμα.

Έτσι οι μαθητές/-τριες και των τριών τάξεων τού Σχολείου μας, με ιδιαίτερη χαρά, έβαλαν όλη τους τη φαντασία, ενεργοποίησαν τη δημιουργικότητά τους και έφτιαξαν όμορφα στολίδια και κάρτες για παιδιά, τα οποία μπόρεσαν να πλησιάσουν με τη βοήθεια τής ενσυναίσθησης.

Πολλά μπράβο στους "καλλιτέχνες" μας, για την προθυμία με την οποίαν ανταποκρίθηκαν, και συγχαρητήρια στις καθηγήτριες κ. Αναστασία Ανέστη, θεολόγο, και Ζηνοβία Κωτσοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τα παιδιά μας.