e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι μαθητές/-τριες τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης στο 23ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Γυμνασίων-Λυκείων ΑΣΙΣ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο. Την ευθύνη τής διοργάνωσης είχαν τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα και στο φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά δώδεκα σχολεία.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν χορούς από την Κρήτη (Σιγανό, Μαλεβιζιώτη, Τριζάλη, Πεντοζάλη) με τρόπο που έκανε αίσθηση, αποσπώντας το χειροκρότημα και τα ενθουσιώδη σχόλια τού κοινού. Στην προετοιμασία τους οι μαθητές είχαν δίπλα τους την κ. Ελένη Παραβατού, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, η οποία, με τη βαθιά γνώση που διαθέτει αλλά και το πάθος της για την παράδοσή μας, δίδαξε τους χορούς, οδηγώντας, έτσι, τους μαθητές και τις μαθήτριες σε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας και πιστεύουμε ότι με τη συμμετοχή τους σε δράσεις, όπως η παραπάνω, αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες, μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα και, το κυριότερο, συνειδητοποιούν την αξία τής παράδοσής μας. Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό και τους... χορευτές μας!