e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των εβδομάδων eTwinning (eTwinning Weeks 2022), που ξεκίνησαν με σύνθημα«Το μέλλον μας – όμορφο, βιώσιμο, μαζί: τα σχολεία και το νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus», η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Κυριακίδου προσκλήθηκε και συμμετείχε με εισήγηση στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Συμπερίληψη στο σύγχρονο σχολείο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στις 6 μ.μ., και διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης τής Δράσης eTwinning σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό eTwinning τής Κύπρου.

Στην εισήγησή της η κ. Κυριακίδου παρουσίασε πώς η ευρωπαϊκή δράση eTwinning παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια σημαντικών εννοιών, όπως είναι η συμπερίληψη, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη. Επιπλέον τόνισε ότι μέσα από τα έργα eTwinning καλλιεργείται κλίμα συνεργασίας μεταξύ μαθητών διαφορετικών χωρών και έτσι οι μαθητές δημιουργούν έναν ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας προάγοντας κλίμα ισότητας, αποδοχής, δημοκρατίας, αλληλοσεβασμού, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο τής εισήγησής της παρουσίασε ενδιαφέρουσες δράσεις αλληλεγγύης για την Ουκρανία που υλοποιήθηκαν στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης μέσα από 2 έργα eTwinning (‘Under the Sea!’ και  ‘Get Creative’) και μέσα από το πρόγραμμα συνεργασίας με το Αγγλικό Τμήμα τού Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με τίτλο ‘Active Learners-Αctive Citizens’ ("Ενεργοί Mαθητές-Ενεργοί Πολίτες").