e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ευγενίας Μπουραζέρη (Γ΄1) και Ελένης Καραλή (Γ΄2), ολοκλήρωσαν το 3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με θέμα «Ο περιβαλλοντικός πλούτος του τόπου μας… », το οποίο υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου 2023.

Βοήθεια

Αρχικά επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Μέσα στο νερό», το οποίο είχε ως θέμα τη ζωή και την προστασία των βυθών και στόχευε στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών.

Ακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Σχολείο μας από τις κ. Άννα-Μαρία και Μαριάννα Βλάσση, υπεύθυνες για τα δημιουργικά προγράμματα των εκδόσεων «Μέλισσα» και «Βιβλιοδιαπλάσεις».

Στη συνέχεια υποδεχθήκαμε στο Σχολείο τον καθηγητή τού Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικό σύμβουλο τού βιβλίου κ. Γιώργο Παπαθεοδώρου.
Μέσα από τη συνάντηση αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριες «καταδύθηκαν» στο θαλάσσιο οικοσύστημά μας και, μέσα από οπτικό υλικό και βίντεο από αποστολές βαθυσκαφών, γνώρισαν τις απειλές που δέχεται αυτό, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

Επιπλέον, σαν γνήσιοι «θαλασσοήρωες» ανέλαβαν ενεργό δράση αξιοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία μεταμόρφωσαν σε «έργα τέχνης» και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια τού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Επίσης, στο μάθημα των Η/Υ, υπό την καθοδήγηση τού καθηγητή κ. Χρήστου Ζώτου, δημιούργησαν το δικό τους ψηφιακό κουίζ με ερωτήσεις βασισμένες στο σημαντικό πληροφοριακό υλικό τού βιβλίου «Μέσα στο νερό». Στο «Kahoot» που δημιουργήσαν προσκαλούν όλους όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους εδώ.

Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν μαζί με τις δασκάλες τους το Τμήμα Γεωλογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών και,  συγκεκριμένα, το εργαστήριο «Oceanus Lab» τού δρος Παπαθεοδώρου και εντυπωσιάστηκαν από την ξενάγηση και το οπτικοακουστικό υλικό που τους παρουσίασε ο καθηγητής με την επιστημονική του ομάδα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα αντιπροσωπευτικό πλάνο των δραστηριοτήτων και των μοναδικών καλλιτεχνικών και συγγραφικών δημιουργιών τους, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων αυτού.