e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με αφορμή τον εορτασμό τής 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023, έτρεξαν μια πολύχρωμη σκυταλοδρομία, με στόχο να διαδώσουν την αξία τού «ευ αγωνίζεσθαι» και να στείλουν ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις κάθε είδους.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή τής δράσης είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Φανή Μαγκανάρη, σε συνεργασία με τις δασκάλες όλων των τμημάτων.

Στη σκυταλοδρομία συμμετείχε το σύνολο των μαθητών τού Σχολείου μας. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες και η κάθε ομάδα φορούσε μπλουζάκια με το χρώμα μιας ηπείρου από τους 5 ολυμπιακούς κύκλους (μπλε, κίτρινο, μαύρο, πράσινο, κόκκινο).

Η συνολική κυκλική διαδρομή τής σκυταλοδρομίας κάλυψε δύο φορές τον περιβάλλοντα χώρο τού Σχολείου μας και ξεπέρασε τα 5 χιλιόμετρα.

Μετά την ολοκλήρωση τής διαδρομής οι μαθητές φωτογραφήθηκαν γεμάτοι χαρά και ικανοποίηση μπροστά από τους 5 ολυμπιακούς κύκλους, φωνάζοντας το σύνθημά: «Συμμετέχω χέρι-χέρι, η προσπάθεια με ενδιαφέρει!».

Ήταν μια αθλητική δράση που απόλαυσαν τόσο οι μικρότεροι όσο και οι μεγαλύτεροι μαθητές, μέσα από την οποία αναδείχτηκαν οι σπουδαίες αξίες τής συνεργασίας, τής ευγενούς άμιλλας και τού δίκαιου αγώνα.