e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών παρακολούθησαν, στη Veso Mare, την  «Τα όρια μας». Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του Γιάννη Χατζήμπεηυπεραθλητή τριάθλου με αναπηρία.

Ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει τερματίσει τον εξουθενωτικό αγώνα ironman (περίπου 4 χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδηλασία και 42 χλμ. τρέξιμο)! Έχει κολυμπήσει από το ένα ‘πόδι’ τής Χαλκιδικής στο άλλο και έχει πραγματοποιήσει και άλλα σπουδαία αθλητικά επιτεύγματα.
Μετά το τέλος τής ταινίας τα παιδιά είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν, να απαντήσει σε ερωτήσεις τους και να συνειδητοποιήσουν ότι «τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλεις πολύ και να προετοιμαστείς κατάλληλα, πιστεύοντας στον εαυτό σου και στην ομάδα σου».Ένας άνθρωπος που συγκίνησε και έγινε πρότυπο δύναμης για τα παιδιά.

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο τής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (3 Δεκεμβρίου), επισκέφτηκαν το Αρσάκειο οι αθλητές Μίνως Σταμάτης και Ιωάννης Παπαϊωάννου, αθλητές τού πατρινού Σωματείου Μπάσκετ με Αμαξίδιο  "Ήφαιστος", έκαναν επίδειξη τού αθλήματος και εξήγησαν τους κανονισμούς του. Έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να δοκιμάσουν να παίξουν καλαθοσφαίριση καθισμένα στο ειδικό αμαξίδιο και ακολούθως ο κ.Σταμάτης τους έκανε επίδειξη στο πιγκ πογκ, αφού είναι αθλητής στην ομάδα τού Παναθηναϊκού.
Δοκιμάζοντας και συνομιλώντας ο μαθητές κατάλαβαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί στον αθλητισμό και στη ζωή. Αναγνώρισαν τη δύναμη ψυχής, μυαλού και σώματος που επιδεικνύουν και αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το μάθημα ζωής που τους πρόσφεραν.