e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποίησαν μια σεμνή εκδήλωση αφιερωμένη στους νεκρούς τού Πολυτεχνείου, πιστεύοντας ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι μόνο μια κορυφαία ηρωική αντιδικτατορική εκδήλωση γεμάτη πάθος και αυτοθυσία. Είναι ταυτόχρονα μια ανεξάντλητη πηγή ιστορικού παραδειγματισμού, πηγή πείρας και εμπειρίας για θυσίες που πρέπει να καταβληθούν για την απόκτηση τού ύψιστου αγαθού, τής ελευθερίας.
Ένα πλούσιο ποιητικό υλικό συνδέθηκε με αφηγηματικά κείμενα τής εποχής καθώς και οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να παρουσιαστεί το χρονικό των τριών ημερών τής εξέγερσης των φοιτητών τον Νοέμβρη τού ’73. Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης η χορωδία τού Σχολείου ερμήνευσε τα τραγούδια: Ένα το χελιδόνι, Τής Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ, Ο Λεβέντης, Το γελαστό παιδί, Ο στρατιώτης, Ο δρόμος, Το ακορντεόν.
Την ευθύνη τής εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί τού Σχολείου κ. Αικατερίνη Γεωργίου (φιλόλογος), που είχε και την επιμέλεια τού υλικού και εκφώνησε επίκαιρη ομιλία, Χαρίκλεια Παλυβού (φιλόλογος) και Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου (καθηγήτρια Μουσικής).