e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα τού ΚΠΕ Πραμάντων «Το Σχολείο τού Δάσους και η εκπαίδευση τού Μικρού Δέντρου».
Αρχικά, διασκέδασαν με παιχνίδια γνωριμίας, έπειτα πραγματοποίησαν μια περιήγηση στο υπέροχο δάσος, γνωρίζοντας και ανακαλύπτοντας τις μυρωδιές και τους ήχους τής φύσης.
Έγιναν μικροί γεωλόγοι, παρατηρώντας και συλλέγοντας το ανάγλυφο τού εδάφους, συζήτησαν για τις ζώνες βλάστησης και τέλος διασκέδασαν με παιχνίδια αισθήσεων μέσα στο δάσος.
Στόχος τού προγράμματος είναι να γνωρίσουν και να διακρίνουν τους διάφορους τύπους δασών, να κατανοήσουν τις σχέσεις αλληλεπίδρασης των βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων, να αξιολογούν την πολύπλευρη και πολυπαραμετρική προσφορά και τις ωφέλειες τού δάσους, να περιγράφουν τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και τους κινδύνους που απειλούν την ισορροπία του.
Μέσα από τέτοιες δραστηριότητες οι μαθητές μπορούν να να αναπτύξουν την πολλαπλή νοημοσύνη, να αξιοποιούν υλικά τής φύσης για απλές κατασκευές και παιχνίδια, να αξιοποιούν κριτικά τις πληροφορίες που συλλέγουν για τις περιβαλλοντικές, παραγωγικές και κοινωνικοπολιτιστικές λειτουργίες τού δάσους αλλά και τους κινδύνους που το απειλούν.