e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Παιδεία: Μια παιδευτική, μορφωτική σχέση με αμφίδρομη κίνηση. η μία ψυχή κινεί την άλλη και μέσα από την συν-κίνηση (συγκίνηση) τους υψώνονται και οι δύο. (Ι.Θ. Κακριδής)

Μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς έρχεται και η ώρα των αποφάσεων.
Το σχολείο θα θέσει νέους στόχους, θα πραγματοποιήσει καινοτόμα προγράμματα, νέους οραματισμούς με γνώμονα πάντα την παιδεία των μαθητών του. Θα παραμείνει ένας συμπαραστάτης, βοηθός και σύμβουλος στις δύσκολες στιγμές.
Οι απόφοιτοί μας ό,τι και αν επιλέξουν στη ζωή τους τους προτρέπουμε να αφήσουν το ίχνος τους.
Οι γονείς θα επιλέξουν το σχολείο των παιδιών τους.
Οι μαθητές μας που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο θα βάλουν τους στόχους τους.

Κυρίες και κύριοι

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και αυτή τη σχολική χρονιά. Μας εμπιστευτήκατε ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Τα παιδιά σας!
Το Αρσάκειο είναι ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Συνδυάζει παιδευτικά την παράδοση και την καινοτομία, τη θεωρία και την πράξη, την αξία του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου.
Σκοπός μας είναι το σχολείο μας να διδάξει στα παιδιά την αξία των κοινών δραστηριοτήτων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα αληθινά προβλήματα του κόσμου και της ζωής. Παραμένουμε δίπλα σας προσδοκώντας το επόμενο σχολικό έτος να είναι πιο δημιουργικό, πιο ωφέλιμο, πιο ευχάριστο για τους μαθητές μας.
Παραθέτουμε ενδεικτικά τις δράσεις μας για τη διδακτική χρονιά που πέρασε. Είμαστε σίγουροι πως οι δράσεις αυτές επιβεβαιώνουν το έργο μας, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας και αναδεικνύουν το ρόλο των Αρσακείων Σχολείων στη σύγχρονη εκπαίδευση. Με αυτές τις σκέψεις σας αποχαιρετούμε και σας ευχόμαστε οι πιο όμορφες προσδοκίες σας και τα πιο μαγικά όνειρα να έχουν το χρώμα του καλοκαιριού.

Η Διευθύντρια
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δείτε τις δράσεις μας, εδώ.