e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα μάθουμε, μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, μαζί θα νιώσουμε την ευτυχία της επιτυχίας.»

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες η πραγματική δημόσια εικόνα της κοινωνίας μας «σκηνοθετείται» από τη σύγκλιση των δρόμων χιλιάδων παιδιών προς τις εστίες μάθησης, στις κυψέλες της γνώσης και της αγωγής. Ποια εικόνα μπορεί να είναι πιο όμορφη και πιο ελπιδοφόρα από το άνοιγμα των σχολείων, από το καινούριο εκπαιδευτικό ξεκίνημα; Η εικόνα αυτή ποτέ δεν κουράζει, ποτέ δεν πειράζει. Υπάρχει κάποιος που δεν νοσταλγεί έστω και μια σκηνή της σχολικής ζωής του; Η επαναληψιμότητά της χάνεται από τη γλυκιά προαναγγελία του μέλλοντος, ενός καλύτερου μέλλοντος, γιατί στη μόρφωση της νέας γενιάς χτίζεται το μέλλον κάθε κοινωνίας. Αυτές οι αμέτρητες καθημερινές πορείες προς τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι οι γέφυρες για την κατάκτηση του μέλλοντος μας, για την καλυτέρευση της κοινωνίας, για την ομορφιά της ζωής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι η ζωντανή ελπίδα μας, η μαγιά της μεγάλης προσδοκίας και η αταλάντευτη βεβαιότητά μας.


Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες
Για έναν ολόκληρο χρόνο θα συνυπάρχουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια. θα βρισκόμαστε δίπλα σας σε όλες τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες, τις χαρές και τις λύπες σας. Επιθυμία και στόχος μας είναι να περάσετε και αυτή τη χρονιά της δημιουργικής φάσης της ανάπτυξής σας μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον και να αισθάνεστε το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι σας.

Αγαπητοί γονείς
Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τους μαθητές μας σε καινούρια μονοπάτια γνώσης, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και να τους δώσουμε εφόδια χρήσιμα στη ζωή τους. Γνωρίζουμε καλά πως εμπιστευόσαστε στα χέρια μας ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Και εμείς σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει δημιουργικά, ευχάριστα και αποτελεσματικά. Να είστε κοντά μας, να μας επισκέπτεσθε, να ζητάτε πληροφορίες, να μοιράζεστε μαζί μας τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας. Η εποικοδομητική παρουσία σας μάς ενθαρρύνει και συνεισφέρει ανεκτίμητα στην επίτευξη των στόχων του σχολείου γιατί σας θεωρούμε ισότιμους συνομιλητές.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Καλούμαστε τώρα, στα δύσκολα αυτά χρόνια που πολλά αμφισβητούνται να διαφυλάξουμε την παράδοση και να συνεχίσουμε τον ιστορικό ρόλο του δασκάλου και του σχολείου μας. Κάθε αρχή είναι μια πρόκληση-πρόσκληση και μια ευκαιρία για δημιουργία. Όλοι μαζί, ατενίζοντας με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά, γνωρίζω καλά ότι θα εργαστούμε με ζήλο και συλλογικότητα για να προσφέρουμε στους μαθητές μας οράματα, να διανοίξουμε ορίζοντες και να τους θωρακίσουμε με αρχές και αξίες. Το σχολείο μας υπήρξε ανέκαθεν πνευματικό κέντρο που γαλούχησε γενιές μαθητών, οι οποίοι διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς της ζωής. Δίκαια λοιπόν αισθανόμαστε υπερήφανοι που έχουμε την τιμή να είμαστε συνεχιστές αυτής της παράδοσης.
Ας πάρουμε λοιπόν στα χέρια μας τα βιβλία και τα μολύβια μας. Είναι τα πιο δυνατά μας όπλα.

Καλό ξεκίνημα και καλή πρόοδο.
Η Διευθύντρια
Αμαλία Μαυροειδή