e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Υπάρχουν δύο τρόποι για να λάμπεις: είτε να αντανακλάς το φως είτε να το δημιουργείς» (Πωλ Κλωντέλ)
Την Δευτέρα, 5/2/2024, στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας έγινε η βράβευση της μαθήτριας του Γ5 τμήματος του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, Σοφίας Κύρκου, η οποία πρώτευσε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου, για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου/Λυκείου, με τίτλο «Παντός κλίματος-Η ζωή μας στο μέλλον»
Το σχέδιο της μαθήτριας αποτυπώθηκε σε νομισματόμορφο μετάλλιο από το Ίδρυμα Εκτυπώσεως Τραπεζογραμματίων και Αξιών (Νομισματοκοπείο) της Τράπεζας της Ελλάδος και θα διανέμεται σε όλους τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του Μουσείου. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Η βράβευση έγινε από τον Διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παναγιώτη Παναγάκη, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή.
Στην τελετή παρέστησαν οι κ.κ. Κορδάκης Μάνος (Υποδιευθυντής του Κ.Π.Ε.Τ.), Σταματόπουλος Γεώργιος (Υποδιευθυντής του Νομισματοκοπείου), Σεφερλής Γεώργιος (Αναπληρωτής του τμήματος Μουσείου και Συλλογών του Κ.Π.Ε.Τ.), Καρβουνοπούλου Μ. (προϊσταμένη της Υπηρεσίας του Μ.Τ.Ε.) καθώς και η καλλιτέχνης κ. Αντωνάτου Μαρία, η οποία φιλοτέχνησε την άλλη πλευρά του μεταλλίου.
Επίσης παρέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ5 και Γ6 τμημάτων του Α΄ Αρσακείου ΓΕΛ Ψυχικού, η Διευθύντρια κ. Αμαλία Μαυροειδή, η συντονίστρια διαγωνιστικού μέρους, καθηγήτρια κ. Άννα Μαυροειδή, και οι γονείς της μαθήτριας.
Στο τέλος της τελετής βράβευσης το Μουσείο της Τ.Ε. διέθεσε 350 μετάλλια, ώστε να μοιραστούν σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.
Συγχαρητήρια Σοφία μας!
Πάντα να στοχεύεις ψηλά με συνοδοιπόρους σου τα τρία Τ της επιτυχίας. Το αστείρευτο Ταλέντο σου, την Τόλμη που απέδειξες ότι έχεις και το χαμόγελο της Τύχης. Φτάσε όπου δεν μπορείς…

Η Διευθύντρια
Ο Σύλλογος Διδασκόντων