e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού συνάντηση ενημέρωσης φορέων του σχολείου μας και της Διευθύντριας κ. Παππά με τους γονείς των μαθητών της Β’ λυκείου.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της εκπροσώπου των Απογευματινών Ρητορικών Ομίλων για τα λύκεια φιλολόγου κ. Σπυριδούλας Δημητρακοπούλου. Ακολούθησε ομιλία του σχολικού Ψυχολόγου κ. Γεωργουλέα, που αφορούσε σε θέματα διαχείρισης χρόνου και άγχους και σε γενικότερες δυσκολίες της εφηβικής ηλικίας.

Η υποδιευθύντρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δρ Σοφία Ραπτάκη απηύθυνε χαιρετισμό στους γονείς, στον οποίο μίλησε και για τις σχέσεις γονέων και μαθητών, καθώς και για αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές στις επιλογές και στη μελέτη τους. Το λόγο πήρε εν συνεχεία η Διευθύντρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δρ Νέλλη Παππά. Η κυρία Παππά καλωσόρισε τους γονείς στο σχολείο, ανέλυσε τους φετινούς στόχους του σχολείου μας, παρουσίασε επιμέρους θέματα λειτουργίας βάσει και του εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Λυκείων της Φ.Ε. που αφορούν τους μαθητές της Β’ λυκείου, το πρόγραμμα μαθημάτων, τα ισχύοντα για την ύλη και τις εξετάσεις της Β’ λυκείου. Εκτενής αναφορά και συζήτηση έγινε για τα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 και για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ και στη Β’ λυκείου. Η κ. Σουφλιά, σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού της Φ.Ε. πήρε την σκυτάλη από την κ. Παππά και μίλησε στους γονείς για τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, για τον ρόλο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Φ.Ε. την τελευταία χρονιά των μαθητών στο λύκειο.
Τόσο η Διευθύντρια κ. Παππά όσο και η Σύμβουλος ΣΕΠ κ. Σουφλιά απάντησαν σε ερωτήσεις των γονέων και συζήτησαν μαζί τους σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα ποικίλα θέματα του σχολικού βίου.