e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και της Γ΄ Λυκείου του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στον Σχολικό Γύρο του Διαγωνισμού της Οικονομικής Ολυμπιάδας. Συνολικά συμμετείχαν 108 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή στα Εργαστήρια Πληροφορικής του σχολείου.
Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής Διαγωνισμός Οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου και διεξάγεται σε 15 χώρες. Ο Διαγωνισμός φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών και έχει ως στόχους την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για την οικονομική επιστήμη, τον εντοπισμό και την ενθάρρυνση μιας νέας γενιάς ταλαντούχων μελλοντικών οικονομολόγων, τη σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με καταξιωμένους και έγκριτους οικονομολόγους, τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης με ειδικό ενδιαφέρον στον οικονομικό αλφαβητισμό και τον εντοπισμό πεδίων βελτίωσης της διδασκαλίας των αρχών της οικονομικής επιστήμης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε τρεις εθνικούς γύρους (σχολικό, περιφερειακό, εθνικό) και έναν διεθνή. Στην Επιστημονική Επιτροπή μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Την ευθύνη για τον συντονισμό και τη διοργάνωση για το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού είχαν η καθηγήτρια Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη σε συνεργασία με τη Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά. Υπεύθυνη για την τεχνική υποστήριξη ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής, κ. Δήμητρα Ραμπαούνη.
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες Καλή Επιτυχία!

Ακολουθούν εντυπώσεις μαθητών της Α’ λυκείου που πήραν μέρος στον διαγωνισμό:
«Για εμένα, η οικονομική ολυμπιάδα ήταν μια εμπειρία μοναδική, καθώς ήρθα σε επαφή με τον οικονομικό τομέα στο διάστημα κατά το οποίο ασχολήθηκα με την προετοιμασία. Η ύλη ήταν ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, ο χρόνος υπέρ-αρκετός και η εμπειρία αξιοσημείωτη. Με λίγα λόγια, χαίρομαι που την είχα, και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα την επαναλάβω.»
Μαρίζα Χατζηφωτεινού


«Αξιοσημείωτης σημασίας η συμμετοχή μου. Αποκόμισα αρκετές γνώσεις από έννοιες σχετιζόμενες με τις οικονομικές αρχές. Το διαγώνισμα μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριας δυσκολίας. Μολαταύτα σπουδαία εμπειρία και ωραίο στοιχείο για το βιογραφικό μου.»
Γεράσιμος – Άγγελος Πρινάρης


«Η συμμετοχή στην οικονομική ολυμπιάδα ήταν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εμπειρία. Ο χρόνος, θεωρώ, ήταν επαρκής για τη συμπλήρωση των ερωτήσεων και η όλη διαδικασία ευχάριστη.»
Νεφέλη Παπαδημητρίου


«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Αν και δεν γνώριζα τις απαντήσεις για όλα, προβληματίστηκα και η εύρεση των απαντήσεων ήταν ευχάριστη. Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω την οικονομική κατεύθυνση, αλλά η συμμετοχή μου στην οικονομική ολυμπιάδα θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μου.»
Μαρία Ποντικάκου


«Η διαδικασία εισόδου ήταν εύκολη και ο χρόνος διάρκειας του ερωτηματολογίου ήταν αρκετός για τη συμπλήρωση των ερωτημάτων. Το σύστημα πολλαπλής επιλογής, το οποίο χρησιμοποιήθηκε, με βοήθησε αρκετά καθώς δεν χρειαζόταν να αγχωθώ για τη σωστή διατύπωση των απαντήσεων ή την έλλειψη χρόνου για την πληκτρολόγηση της απάντησης. ΟΙ ερωτήσεις ήταν βασισμένες στην ύλη την οποία δουλέψαμε στην τάξη. Σε ένα γενικό πλαίσιο, η εμπειρία ήταν ευχάριστη και διασκεδαστική.»
Στελίνα Τσόγκα