e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, η μαθητική κοινότητα του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησε στο Θέατρο γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία παρουσίασαν, ως είθισται, τελειόφοιτοι/ες μαθητές/τριες του σχολείου μας.
Την γιορτή προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου Νέλλη Παππά. Στην ομιλία της, η Διευθύντρια αναφέρθηκε εν συντομία στο χρονικό της ημέρας και συνέδεσε τα τότε γεγονότα με τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας. Η κ. Παππά τόνισε πόσο ευάλωτο μπορεί να είναι το δημοκρατικό πολίτευμα, πόσο απαιτείται από όλους τους πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι και ενεργοί στα πολιτικά δρώμενα, ενώ κατέληξε ότι το αίτημα των φοιτητών του 1973 για δημοκρατία παραμένει πάντα επίκαιρο. Προέτρεψε δε τη μαθητική κοινότητα να χρησιμοποιεί σταθερά το κυριότερο όπλο του πολίτη για τη διασφάλιση της δημοκρατίας, που είναι η ψήφος του.
Τη σκυτάλη της γιορτής πήραν οι μαθητές/τριες της Γ’ λυκείου, οι οποίοι/ες με επίκεντρο ιστορικό ντοκιμαντέρ με το χρονικό της δικτατορίας 1967-1974 και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973 διάβασαν ποικίλες μαρτυρίες της εποχής και σημαντικά ποιητικά κείμενα. Τους μαθητές/τριες πλαισίωσε χορωδία και δύο μαθήτριες του σχολείου με μουσικά όργανα υπό την καθοδήγηση της μουσικού Κωνσταντίνας Γύφτουλα. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι φιλόλογοι του Β’ Αρσακείου Λυκείου ΨυχικούΜαρία Μπουζινέλου, Αχιλλέας Παπαθανασίου και Σπύρος Γαβαλλάς, οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με τα παιδιά για να προκύψει το ολοκληρωμένο και πλούσιο θέαμα της γιορτής στο Θέατρο.