e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




"Αγαπημένο μου Δημοτικό,
Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Θα έχεις για πάντα
την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου."
Βαλέρια Χ.

Με μια μοναδική εκδήλωση αποφοίτησης που προετοίμασαν με κέφι και πρωτοτυπία, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων αποχαιρέτησαν, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 το απόγευμα, το Δημοτικό Σχολείο.

Θέμα τής εορτής ήταν οι αναμνήσεις τους από τα έξι χρόνια που πέρασαν σε αυτό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις αποχαιρετιστήριες ομιλίες των δασκάλων των δύο τμημάτων τής Στ΄ τάξης, κ. Ελένης Κοντογιάννη και κ. Κωνσταντίνας Κωνσταντοπούλου.



Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν ξεχωριστές στιγμές που έζησαν στο Αρσάκειο Δημοτικό σε ένα σπονδυλωτό θεατρικό δρώμενο, γεμάτο χιούμορ και ανατροπές, στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε, επίσης, από ξενόγλωσσα και ελληνικά τραγούδια, θεαματικές χορογραφίες, καθώς και βίντεο με στιγμιότυπα από τη μαθητική ζωή και τις δραστηριότητες των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο.
Η άρτια ερμηνεία των παιδιών σε όλα τα επίπεδα και η ενθουσιώδης συμμετοχή τους εξέπληξε το κοινό και δικαίωσε τους εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν την εκδήλωση.

Στο δεύτερο μέρος η Διευθύντρια κ. Ελένη Παπανικολάου απηύθυνε αποχαιρετιστήρια ομιλία στους αποφοίτους και τους ευχήθηκε εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών καλή πρόοδο στο νέο τους ξεκίνημα.
Κατόπιν, οι μαθητές έλαβαν τα απολυτήριά τους και ένα αναμνηστικό δώρο, χορηγία τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης η Διευθύντρια προσέφερε στην πρόεδρο τού νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Ιωαννίνων κ. Σόνια Φάτσιου, τον τόμο-έκδοση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας: «Η αλματώδης ανάπτυξη των
Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων κατά την τελευταία 35ετία. 1987-2022».


Απόφοιτοι και απόφοιτες, εκπαιδευτικοί, γονείς και συγγενείς μοιράστηκαν μια σχολική εμπειρία-σταθμό στη μαθητική ζωή των παιδιών, γεμάτη συγκίνηση για την ολοκλήρωση ενός κύκλου και αισιοδοξία για το ξεκίνημα ενός νέου...

Ευχόμαστε στις μαθήτριες και στους μαθητές μας καλή πρόοδο!