e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Hμέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η χρησιμότητα του Διαδικτύου είναι δεδομένη για τον πολίτη της Κοινωνίας της Πληροφορίας και οι υπηρεσίες που προσφέρει το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο της μαθησιακής διαδικασίας.
Ωστόσο η ορθή και ασφαλής αξιοποίησή του από τους μαθητές απαιτεί την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων. Η ημέρα αυτή λοιπόν αποσκοπεί όχι μόνο να δημιουργηθεί ένα ασφαλές διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο όπου όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, δημιουργικά και με ασφάλεια.
Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» και ενθαρρύνει όλους, μεγάλους και μικρούς να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του.
Με αφορμή την ημέρα αυτή το Σχολείο μας πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις στην καθιερωμένη Εβδομάδα Δράσεων για το Διαδίκτυο. Σε αυτή οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα :
-να διαβάσουν βιβλία συναφούς βιβλιογραφίας
-να δουν και να σχολιάσουν σχετικά videos
-να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια από εγκεκριμένες πλατφόρμες
-να ενημερωθούν για το θέμα μέσα από έγκριτες ιστοσελίδες στο μάθημα της Πληροφορικής
-να κάνουν πρωτότυπες δράσεις για το διαδίκτυο συνδυάζοντας τες με τα διάφορα μαθήματα του ωρολογίου και του διευρυμένου προγράμματος
-να ενημερωθούν μαθητές και γονείς της Ε΄ και Στ΄ τάξης, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την Ψυχολόγο και υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής κ. Ελένη Κουκούλη.