e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε σήμερα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, για να μη σβήσει η φλόγα της μάθησης τώρα που τα σχολεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους. Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό στο παιδί, στον γονέα και στον δάσκαλο από την πρώτη ημέρα παύσης των μαθημάτων στήριξε τους μαθητές της με ασύγχρονη και σύγχρονη τηλεκπαίδευση.
Έτσι σήμερα, δύο μήνες μετά, όλη η σχολική κοινότητα βιώνει μια άλλη μαθησιακή πραγματικότητα στην ψηφιακή τάξη. Εκεί η καθημερινή και ενεργή συμμετοχή των μαθητών, η εμπιστοσύνη των γονέων και η προσπάθεια των δασκάλων συναντιόνται κάθε πρωί στις 8.30 για ένα διαφορετικό μάθημα. Ένα μάθημα από την οθόνη του υπολογιστή, όπου η δασκάλα με τη φωνή της, το ψηφιακό υλικό της και τα εργαλεία που της παρέχει η τεχνολογία, διδάσκει, μαθαίνει, επικοινωνεί, ενθαρρύνει τους μαθητές της στο ταξίδι της γνώσης.
Το σχολείο, το μάθημα στην τάξη, το παιχνίδι στο διάλειμμα, οι φιλίες, οι εκδρομές, οι γιορτές και αυτή, η ανεπανάληπτη σχέση δασκάλου – μαθητή, δεν μπορούν να αντικατασταθούν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ζούμε σήμερα. Πολλές φορές όμως και αυτή η διαδικασία διανθίζεται από δημιουργικές δράσεις που βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν και με άλλους τρόπους, να σκέφτονται, να εκφράζονται, να δημιουργούν, ιδιαίτερα στα μαθήματα του διευρυμένου προγράμματος, στα οποία η φαντασία και η δημιουργικότητα έχουν την πρώτη θέση.
Σας καλούμε λοιπόν να απολαύσετε μερικές μαθητικές δημιουργίες των παιδιών του Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού στην ψηφιακή πραγματικότητα και να ονειρευτείτε μαζί μας την επιστροφή μας στο Σχολείο, πατώντας εδώ!

Η Διευθύντρια
Ελισάβετ Βιτζηλαίου