e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται, κάθε χρόνο, τη 2η μέρα, της 2ης εβδομάδας, του 2ου μήνα του χρόνου, φέτος την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, όπου εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες ενίσχυσης και ευαισθητοποίησης σε ζητήματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.
Το διαδίκτυο είναι για τα παιδιά μας σήμερα μια πραγματικότητα, ένα μέρος της καθημερινότητάς τους. Προσφέρει πληροφορίες από διάφορες πηγές, συμβάλλει στην άμεση επικοινωνία με φίλους και γνωστούς αλλά και στην ψυχαγωγία των παιδιών με ταινίες, μουσική, παιχνίδια.
Παράλληλα όμως εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, γι’ αυτό εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα πρέπει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν κυρίως για τα προβλήματα και τους κινδύνους, που χαρακτηρίζουν τον κόσμο του διαδικτύου. Έτσι θα μάθουν να κρίνουν και να φιλτράρουν τα διάφορα συμβάντα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα επίπεδα προστασίας τους.

Το Α΄ Αρσάκειο Τοσίτσειο Δημοτικό έχει ορίσει την Εβδομάδα Δράσεων για το Διαδίκτυο τη 2η εβδομάδα του Φεβρουαρίου και στη διάρκεια της δάσκαλοι και μαθητές:
• θα ενημερωθούν για το θέμα μέσα από έγκριτες ιστοσελίδες.
• θα διαβάσουν σχετικά παιδικά βιβλία.
• θα παρακολουθήσουν και θα σχολιάσουν videos.
• θα παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια από ενδεδειγμένες ιστοσελίδες.
• θα συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια στο μάθημα της Πληροφορικής.
• θα ενημερώσουν τους γονείς και ολόκληρη τη σχολική κοινότητα με αφίσες και δράσεις για το θέμα.

H Διευθύντρια
Ελισάβετ Βιτζηλαίου