e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο. Με αφορμή την ημέρα αυτή οι δάσκαλοι και οι μαθητές/τριες του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης θα αναπτύξουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Εβδομάδα κατά της Σχολικής Βίας από την Τρίτη 8/3/2022 μέχρι την Παρασκευή 11/3/2022.
Μέσα από τις δράσεις αυτές θα ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών όσο και στη διαδικασία μάθησης. Ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση όλων των παραγόντων της μαθησιακής διαδικασίας, η αλλαγή στάσεων και αντιλήψεων, η προβολή αξιών, η κατάκτηση κριτικής σκέψης.
Συγκεκριμένα τα παιδιά θα παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους σχετικές με το θέμα και διαδραστικά animation, θα δημιουργήσουν αφίσες με μηνύματα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Θα διαβάσουν βιβλία με θέμα τη βία και τον εκφοβισμό, θα κάνουν κατασκευές, θα εκφραστούν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής και θα συμμετάσχουν σε προγράμματα της Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Υπηρεσίας της Φ.Ε. .
Παρόμοιες δράσεις ανέπτυξαν την Εβδομάδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (2η εβδομάδα του Φεβρουαρίου), τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.