e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Αγαπητοί γονείς,
Κάθε νέο σχολικό έτος αποτελεί ευκαιρία για μια μοναδική περιπέτεια, γεμάτη προσδοκίες, όνειρα, αλλά και συχνά απογοητεύσεις, γιατί όσο προχωρά η σχολική ζωή εξελισσόμαστε, αναπτυσσόμαστε και στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης ίσως να έρθουν και αστοχίες και αποτυχίες τις οποίες δεν μπορούμε να τις αποκλείσουμε.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, είμαστε δίπλα στα παιδιά για να στηρίξουμε τα όνειρά τους και ξεπεράσουμε κάθε αστοχία. Δέσμευσή μας είναι η αμφισβήτηση κάθε αντιξοότητας της καθημερινής ζωής και στόχος είναι ο καθορισμός αξιών που θα βοηθήσει να καταλάβει κάθε ένας τις προτεραιότητες του.
Προκαλούμε τα παιδιά, να είναι «ανοιχτά», με ενθουσιασμό και περιέργεια να μάθουν νέα πράγματα και να αφήσουν πίσω τους προκαταλήψεις. Η ικανότητα να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και το Σχολείο βελτιώνεται, όταν πατάμε γερά στα πόδια μας, όταν αρχίζουμε να βλέπουμε μικρές νίκες και όταν δείχνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό αγάπη και κατανόηση.
Όλα ξεκινούν με την κριτική σκέψη, δηλαδή με ανάλυση γεγονότων για πλήρη κατανόηση ενός θέματος, η οποία όμως περιλαμβάνει βήματα μάθησης, όπως η συλλογή πληροφοριών και δεδομένων, η υποβολή προσεκτικών ερωτήσεων και η ανάλυση πιθανών λύσεων.
Γιατί όπως έχει ειπωθεί, «Μάταια είναι η εκμάθηση χωρίς σκέψη, και επικίνδυνη είναι η σκέψη χωρίς εκμάθηση».

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων
και τη Διεύθυνση
του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών